Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

2e graad Beeldende en Audiovisuele Vorming - optie Audiovisuele Vorming

3de jaar, 4de jaar (KSO)

De afdeling Audiovisuele Vorming biedt jou een totaalpakket met aandacht voor foto, film, video, audio en nieuwe digitale media.

Je leert kijken naar de wereld en zet de eerste stappen in scenario, regie, camera, montage en beeldvorming in functie van vorm en inhoud. Aan de hand van praktische opdrachten en analyse ontwikkel je een kritische visie. Welk verhaal wil jij vertellen? De ontwikkeling van inhoud en stijl is heel belangrijk, dit doen we door je te laten proeven van de verschillende genres binnen fotografie en film.

Je leert werken met professioneel opnamemateriaal voor (analoge) fotografie en film. Ook de bewerking van de beelden met Adobe Photoshop en Adobe Première staat centraal.

Sociale skills zijn belangrijk doordat we soms in groep werken en je anderen moet durven regisseren. Je mag ook geen schrik hebben om ook eens voor de lens te moeten staan.

Voor wie?

Wil jij je graag leren uitdrukken op een creatieve en audiovisuele manier en schrik je daarbij niet terug van een sterk aanbod van wiskunde, wetenschappen, talen en kunsttheorie? Dan is deze richting iets voor jou. Ben je eerder commercieel ingesteld en zegt televisie en opdrachtfotografie jou meer? Check dan ook de afdeling AVK.

Voor deze richting organiseren we een oriënteringsgesprek. Meer info hierover vind je <HIER>

Wat na de tweede graad BAV-AVV?

In de tweede graad vertrekken we vanuit de basis van het audiovisueel vakgebied. Aan de hand van praktische en theoretische opdrachten ontwikkel je een kritische kijk op de media via zowel bestaande als eigen producties. We bouwen zo verder in de derde graad aan een uitbreiding op beeldinhoud, beeldtechnieken en concepten binnen het audiovisuele landschap.

 

 

Oriënteringsgesprekken/proeven

Voor deze studierichting houden we graag een verkennend gesprek, zo kunnen we beter inschatten of de gekozen studierichting ook aansluit bij de verwachting van de nieuwe leerling en zijn motivatie/talent . Meer informatie hierover vind je via deze link

Lessentabel 2 graad BAV optie AVV

3de jaar 4de jaar
Algemene vakken
- LBV 2 2
- LO 2 2
- Nederlands 4 4
- Engels 2 2
- Frans 3 3
- Wiskunde 4 4
- Natuurwetenschappen/STEM 2 3
- Aardrijkskunde 1 1
- Geschiedenis 1 1
Kunstvakken
- Kunstgeschiedenis 2 2
- AVV_foto 4 3
- AVV_fototheorie 1 1
- AVV-film 3 3
- AVV-filmtheorie 1 1
- Beeldende Vorming 2 2
totaal 34 34

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel