Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

Inschrijven bij PIKOH

  Welkom

  Laten we je registratie starten

  DIGITAAL INSCHRIJVEN

  Om je inschrijving op PIKOH vlot en veilig te laten verlopen kan je dit digitaal doen. Hiervoor maak je eerst een account aan via de link van de ‘online registratie’. Eens dit account is aangemaakt kan je je gegevens en studiekeuze doorgeven. Zo kunnen we je ook op de hoogte houden over de volgende stappen van je inschrijving en de documenten die je nog moet inleveren. Eens dat je inschrijving definitief is, zullen we je via deze weg ook verder informeren over je eerste schooldag, hoe je je schoolboeken en lesmateriaal kan bestellen,… kortom, je krijg zo alle informatie die je nodig hebt om een goede start te nemen.

  Meer info over de corona-maatregelen vind je via de onderstaande link: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronamaatregelen-informatie-voor-scholen

  Momenteel kan je nog niet inschrijven voor het volgend schooljaar '21-'22

  Vanaf 1 maart 2021 kan je inschrijven voor het 1ste middelbaar ART. 

  vanaf 19 april 2021 kan je inschrijven voor het 2e tot en met het 5e middelbaar. 

  Oriënteringsproeven

  Voor de studierichtingen Audiovisuele Vorming, Artistieke Opleiding, Audio Visuele Vorming, Toegepaste Beeldende Kunst en Vrije Beeldende Kunst organiseert PIKOH oriënteringsproeven.

  De oriënteringsproeven zijn er gekomen nadat we opmerkten dat leerlingen doorheen het jaar vaak van studierichting veranderden. Zo zijn we zeker dat je de juiste studiekeuze maakt en vermijden we dat je achterstand oploopt.

  Bij de oriënteringsproef brengen enkele leerkrachten een éénsluidend advies naar voor. Dit advies is richtinggevend en niet bindend.

   

  Audities / geschiktheidsproeven

  Voor de studierichtingen Dans, Muziek en Woordkunst Drama organiseert PIKOH audities of ook wel geschiktheidsproeven genoemd.

  De geschiktheidsproeven zijn proeven om te kijken of je voldoet aan de begincriteria om de opleiding aan te vangen.

  Na een grondige evaluatie brengen de leerkrachten hun advies naar buiten. In tegenstelling tot de oriënteringsproeven is dit advies bindend.

  Momenteel zijn er geen oriënteringsproeven of audities beschikbaar voor het schooljaar '21-'22.

  Voor een heroriëntering naar deze richtingen in het huidige schooljaar '20-'21. Neem je best contact op met het secretariaat +32 11 26 72 72

  GDPR: De Kunsthumaniora Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag. Op 30 september 2020 zullen de gegevens automatisch uit de database verwijderd worden. Je hebt altijd het recht je gegevens in te kijken, te laten aanpassen of te laten schrappen. Hiervoor neem je contact op met info@sgpsol.be.