Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

Industriële Kunst

5de jaar, 6de jaar (KSO)

Industriële Kunst op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Industriële Kunst

De leerlingen krijgen naast een algemeen vormend pakket een vakgerichte opleiding. Zij maken kennis met de industriële vormentaal en leren die toepassen bij het ontwerpen en uittekenen van producten. Zij verwerven inzicht in het ontwerpproces van een product, de technische en ergonomische eisen waaraan het moet voldoen en de materiaal- en productievoorwaarden die gelden om het te kunnen vervaardigen. Zij verwerven een behoorlijke kennis van technisch tekenen en 3D computertekenen (SOLIDWORKS).

Voor wie?

De studierichting Industriële Kunst is uniek in Vlaanderen! Zij richt zich tot jongeren met interesse voor het ontwerpen, uittekenen, presenteren en analyseren van industrieel vervaardigde producten.

Wat na IK?

Deze studierichting bereid op de eerste plaats voor op bachelor- en masteropleidingen productdesign en productontwikkeling. Daarnaast sluit ze prima aan bij artistieke studierichtingen als interieurvormgeving, architectuur, landschapsarchitectuur, kunstambachten, edelsmeedkunst, modeontwerp, ….. Ook is het een prima basis voor een niet-artistieke bachelor- of masteropleiding of is na het voltooien van deze richting een tewerkstelling als technisch (CAD) tekenaar heel goed mogelijk.

Lessentabel Industriële Kunst

5de jaar 6de jaar
ALGEMENE VAKKEN
- Levensbeschouwing 2 2
- Aardrijkskunde 2 /
- Geschiedenis / 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 3 3
- Frans 2 2
- Engels 2 2
- Fysica 1 1
- Wiskunde 4 4
KUNSTVAKKEN
- Kunstgeschiedenis 2 2
- Industriële kunst: Atelier Productdesign 7 7
- Industriële kunst: Producttekenen 2 2
- Industriële kunst: Productontwikkeling 2 2
- Industriële kunst: Computertekenen 4 4
Totaal aantal lesuren per week: 35 35

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.