Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

Creatie en Mode

3de jaar (KSO)

Nieuw!

Tot vandaag kan je in Limburg in geen enkele school een opleiding volgen die gericht is op mode in al haar aspecten. Vanaf 1 september kan dat in PIKOH in de studierichting creatie en mode.

De studierichting Creatie en Mode in het eerste leerjaar van de tweede graad in PIKOH!

Je maakt kennis met het volledig artistiek, creatief proces van ontwerpen, realiseren en presenteren van kleding, accessoires en interieuronderdelen in een brede context. 

Je leert je eigen ideeën door middel van procesmatig denken om te zetten naar een afgewerkt product, je ontwikkelt een eigen beeldtaal. 

In de lessen creatie wordt jouw creativiteit ten volle aangesproken om zo tot een uniek ontwerp te komen dat je tijdens de lessen vormgeven zal omzetten naar technisch uitvoerbare patronen of vormen. Je wordt ondergedompeld in de wereld van grondstoffen en materialen, afwerkingen en machines. Je gaat hierbij in dialoog met andere studierichtingen.

Wat  na CRE?

De studierichting Creatie en Mode bied je na de derde graad de mogelijkheid om door te stromen naar het hoger kunstonderwijs, zowel naar de studierichting mode als aanverwante kunstrichtingen. Je kan naar de Modeacademie of bv. Bachelor Modetechnologie. Het volgen van een studierichting buiten het hoger kunstonderwijs blijft mogelijk. 

Lessentabel CRE

3de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2
- Aardrijkskunde 1
- Geschiedenis 1
- Lichamelijke Opvoeding 2
- Nederlands 4
- Frans 2
- Engels 2
- Natuurwetenschappen 2
- Wiskunde 3
- Sociaal Activiteiten 1
- Toegepaste Informatica 1
Kunstvakken
- Kunst- en kostuumgeschiedenis 2
- Praktijk Mode 4
- Creatie 4
- Vormgeving 4
totaal 36

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.