Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

Artistieke Vorming

1ste jaar, 2de jaar (KSO)

Artistieke Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Tijdens onze kunstvakken krijg je de kans om bij te leren en je uit te leven door te tekenen, kunstwerkjes te bouwen in 2D en 3D, te zingen, muziek te maken, digitale middelen te gebruiken om artistiek bezig te zijn en nog veel andere leuke dingen.

Daarnaast maak je ook één keuze uit de zes verschillende opties muziek, woord, dans, architectuur, media en beeld. Hiermee mag je iedere week twee uur aan de slag gaan, om zo je talenten echt te ontdekken.

 

Voor wie?

Ben je graag creatief bezig? Wil je niet enkel met cijfers en letters bezig zijn en je graag verdiepen in de artistieke wereld? Dan is de eerste graad Artistieke Vorming zeker iets voor jou. Naast het creatieve lespakket krijg je ook een zeer goede basisvorming. Dit zijn de vakken wiskunde, Nederlands, Frans, geschiedenis, natuurwetenschappen,....Zo ben je altijd goed voorbereid om later een doordachte studiekeuze te maken. Wist je trouwens dat de basisvorming in alle scholen hetzelfde is?  

Wat na ART?

Na het beëindigen van het tweede middelbaar kan je kiezen uit de brede waaier aan kunstopleidingen in onze school of maak je een andere studiekeuze, want je kan nog alle richtingen uit.

 

 

Lessentabel ART

Algemene vakken

eerste jaar

tweede jaar

- Levensbeschouwing (LBV)

2

2

- Lichamelijke opvoeding

2

2

- Nederlands

4

4

- Frans

4

3

- Engels

/

2

- Geschiedenis

2

1

- Aardrijkskunde

1

1

- Wiskunde + STEAM*

4

4

- ICT/Economie

1

1

- Natuurwetenschappen + STEAM

3

2

Kunstvakken (STEAM)

- Kunstatelier

° Muziek

1

1

° Beeldtaal

3

2

°Expressie

/

2

- Techniek & Design

2

2

- Optie (keuzevak = 2u)

° Dans

2

2

° Muziek

2

2

° Woord

2

2

° Architectuur

2

2

° Media

2

2

° Beeld

2

2

Atelier op maat (REM)

1

1

totaal

32

32

* STEAM : STEM + Arts. STEM staat voor Science, Technology, Engingeering en Mathematics. Hierbij gaat de aandacht vooral naar (de integratie van) wiskunde, wetenschappen en techniek. Als kunsthumaniora kunnen we het creatieve op muzische en beeldende vlak niet wegdenken uit ons educatief pakket. Daarom maken we de combinatie met  Arts, Kunsten om zo het STEM -gericht onderwijs op maat van onze creatieve leerlingen aan te bieden. 

Artistieke Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

optie MEDIA 1ste graad ART

optie MUZIEK 1ste graad ART

optie DANS 1ste graad ART

optie WOORD 1ste graad ART

optie MUZIEK 1ste graad ART