Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Beeldende Vorming

5de jaar, 6de jaar (KSO)

Je wil je graag richten op de beeldende kunsten en conceptueel denken. Je volgt de actualiteit en bent kritisch ingesteld. Wiskunde en wetenschappen vind je erg belangrijk.

Lessentabel 3de graad BV '24 - '25

5de jaar 6de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 4 4
- Engels 2 2
- Frans 2 2
- Wiskunde 4 4
- Natuurwetenschappen/STEM 2 2
- Aardrijkskunde / 2
- Geschiedenis 2 /
Kunstvakken
- Kunstgeschiedenis 2 2
- Beeldende Vorming_3D 3 3
- Beeldende Vorming_2D 2 2
- Beeldende Vorming_CT 2 2
- Waarnemingstekenen 3 3
- (Kunst)filosofie 2 2
Totaal 34 34

Beeldende Vorming

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Je verwerkt een algemeen vormend pakket, zoals in een ASO-afdeling. Je leert waarnemen. Hoe functioneert de waarneming bij de mens? Je creëert ruimtelijk inzicht. Je ontwikkelt een eigen beeldtaal. Je leert je uiten in lijnen, vlakken, vormen en via beeldverwerking met Photoshop, Flash en Illustrator. Wij helpen je om een persoonlijke visie op de kunstwereld te creëren via de studie van de kunstgeschiedenis en de actuele kunsten.

Voor wie?

De studierichting Beeldende vorming richt zich tot leerlingen met een ruime artistieke belangstelling. Alle facetten van de beeldende kunsten komen aan bod. Klassieke en moderne kunst interesseren je en je wil er meer over weten. Je wilt ook artistiek productief zijn. Je bent graag creatief met diverse materialen zowel 2-, 3- dimensionaal en multimediaal. Je staat open voor onconventionele zaken.

Wat na BV?

Deze studierichting bereidt je voor zowel op artistiek als op niet-artistiek hoger onderwijs van om het even welk niveau. Enkele voorbeelden: Opleidingen m.b.t. kunstambachten, restauratie, kunstnijverheid, de socio-culturele en pedagogische sector; Hoger kunstonderwijs: o.a. visuele communicatie (grafische en reclamevormgeving), vrije kunsten; Universitair onderwijs: o.a. kunstgeschiedenis; Alle andere studierichtingen zijn mogelijk.

Beeldende Vorming op PIKOH

Beeldende Vorming

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.