Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Beeldende Kunst - optie Vrij (autonome kunst)

5de jaar (KSO)

Je leert schilderen, drukken, tekenen, beeldhouwen, ... Je kleurt niet graag binnen de lijntjes en experimenteert graag.

Beeldende Kunst - optie Vrij

De studierichting Beeldende Kunst - optie Vrij leert je de aanzet tot een eigen beeldtaal door experiment en techniekstudies. Door middel van het logboek wordt je geconfronteerd met het creatief scheppingsproces en leer je aan de hand van onderzoek, documenteren en ontwerpprocessen vorm te geven aan je ideeën/ concepten in de aanloop naar de uitvoering van je kunstwerk. Doorheen het 5de leerjaar en in de loop van het 6de leerjaar wordt je d.m.v. gerichte opdrachten intensief begeleid naar de zelfstandige en persoonlijke invulling van het (GIP-) eindwerk dat je aan het einde van het 6de leerjaar tentoonstelt.

Voor wie?

Je beschouwt jezelf als een persoonlijkheid  met veel creativiteit en hebt een uitgesproken en brede belangstelling voor kunst en cultuur. Je wil gestalte geven aan je ideeën d.m.v. aangeleerde technieken en methodes in een 2D of 3D kunstwerk: een schilderij, sculptuur, tekening, manuele of digitale grafische afdruk,  installatie,  performance,…

Wat na BK-V?

De studierichting Beeldende Kunst - optie Vrij bereidt je voor op de Master en Bachelor opleidingen in de afdeling Vrije kunsten van het hoger kunstonderwijs. Ook is er door het algemeen vormend pakket de mogelijkheid aansluiting te vinden bij de studiegebieden in de pedagogische en therapeutische studierichtingen van het hoger onderwijs: Leraar P.O., leraar kleuter- en lager onderwijs, creatieve therapie en ergotherapie.

Lessentabel 3de graad BK-VRIJ '24 - '25

5de jaar 6de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 3 3
- Engels 2 2
- Frans 2 2
- Wiskunde 3 2
Natuurwetenschappen/STEM / 2
- Aardrijkskunde 2 /
- Geschiedenis / é
Kunstvakken
- Media-atelier 1 /
- Kunstgeschiedenis 2 2
- Vrije Beeldende Vorming (12u)
VBV_pico 3 3
VBV_expo 3 3
VBV_vrije grafische vormgeving 3 3
VBV_vorm 3 3
- Waarnemingstekenen 3 3
totaal 34 34

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.