Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Beeldende Kunst - optie Audiovisuele Kunsten

5de jaar (KSO)

Je wilt professioneel aan de slag en je voelt je thuis in de wereld van de audiovisuele media. In deze praktijkgerichte opleiding leer je audiovisuele technieken te combineren met verschillende multimediatoepassingen.

Deze opleiding is voor iedereen die zich aangesproken voelt door fotografie, video, TV, reclame, reportage, animatie en multimedia. De opdrachten binnen deze disciplines zullen vakoverschrijdend aangeboden worden.

In de tweede graad vertrekken we vanuit de basis van het audiovisueel vakgebied. Aan de hand van praktische opdrachten ontwikkel je de technische vaardigheden. We bouwen in de derde graad daarop verder met een uitbreiding van de beeldtechnieken binnen de concepten van het multimedia landschap. Eén van onze belangrijkste doelen is het inzetten op technische en praktische ontwikkeling.

 

Voor wie?

Je kiest voor een technische en praktische opleiding met een sterke focus op fotografie, video en multimedia. De ontwikkeling in algemene kennis binnen de audiovisuele technieken staat centraal.

 

Oriënteringsgesprekken/proeven

Voor deze studierichting houden we graag een verkennend gesprek, zo kunnen we beter inschatten of de gekozen studierichting ook aansluit bij de verwachting van de nieuwe leerling en zijn motivatie/talent. Meer informatie hierover vind je via deze link

 

Wat na 6 BK-AVK?

De studierichting Beeldende Kunst optie Audiovisuele kunsten bereidt je voor op de professionele bacheloropleiding in de afdeling audiovisuele kunsten van het hoger kunstonderwijs. Ook een aantal toegespitste academische bacheloropleidingen zitten binnen de mogelijkheden. Binnen het audiovisuele landschap is er een doorstroom naar audiovisuele technieken fotografie, televisie en film, cinematografie, montage en audiotechnieken, animatiefilm, VFX, reclame, radio, creatieve technologie, multimedia en communicatietechnologie, grafische vormgeving, multimedia-design, ... .

Lessentabel 5e jaar BK optie AVK '23 - '24

5de jaar
- Algemene vakken
LBV 2
LO 2
Nederlands 3
Engels 2
Frans 2
wiskunde 3
natuurwetenschappen/STEM 0
aardrijkskunde 2
geschiedenis /
- Kunstvakken
economie - GIP /
Media-atelier 1
kunstgeschiedenis 2
toegepaste fotografie 5
video 6
TBV: stilstaand beeld 2
TBV: bewegend beeld 2
totaal 34

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel