Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Beeldende Kunst - optie Audiovisuele Kunsten

5de jaar (KSO)

Je wilt professioneel aan de slag en je voelt je thuis in de wereld van de audiovisuele media. In deze praktijkgerichte opleiding leer je audiovisuele technieken te combineren met verschillende multimediatoepassingen. We leren je commerciële concepten te bedenken en deze vorm te geven.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die zich aangesproken voelt door fotografie en video; maar ook door televisie, reclame, reportage, animatie en multimedia. De opdrachten binnen deze disciplines zullen vakoverschrijdend aangeboden worden.

We verwachten dat je kan werken in groep en sociaal bent aangelegd. Durf je regisseren, maar ook soms zelf voor de lens staan? Het is belangrijk dat je televisie kijkt en geïnteresseerd bent in het Vlaamse medialandschap, wat wordt er momenteel allemaal geproduceerd en uitgezonden? Vind jij het leuk om er op uit te trekken met je camera in de hand, de realiteit vast te leggen of iets in scène te zetten? Bedenk je graag toffe concepten? Dan is deze afdeling is voor jou.

Indien je eerder interesse hebt om je eigen beeldtaal te ontdekken en inhoudelijk sterke verhalen te schrijven a.d.h.v. fotografie en film? Check dan de opleiding AVV.

We vertrekken vanuit de basis van het audiovisueel vakgebied. Aan de hand van praktische opdrachten ontwikkel je de technische vaardigheden. We bouwen in de derde graad daarop verder met een uitbreiding van de beeldtechnieken binnen de concepten van het multimedia landschap. Eén van onze belangrijkste doelen is het inzetten op technische en praktische ontwikkeling.

 

Oriënteringsgesprekken/proeven

Voor deze studierichting houden we graag een verkennend gesprek, zo kunnen we beter inschatten of de gekozen studierichting ook aansluit bij de verwachting van de nieuwe leerling en zijn motivatie/talent. Meer informatie hierover vind je via deze link

 

Wat na 6 BK-AVK?

De studierichting Beeldende Kunst optie Audiovisuele kunsten bereidt je voor op de professionele bacheloropleiding in de afdeling audiovisuele kunsten van het hoger kunstonderwijs. Ook een aantal toegespitste academische bacheloropleidingen zitten binnen de mogelijkheden. Binnen het audiovisuele landschap is er een doorstroom naar audiovisuele technieken fotografie, televisie en film, cinematografie, montage en audiotechnieken, animatiefilm, VFX, reclame, radio, creatieve technologie, multimedia en communicatietechnologie, grafische vormgeving, multimedia-design, ... .

Lessentabel 3e graad BK optie AVK '24- '25

5de jaar 6de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 3 3
- Engels 2 2
- Frans 2 2
- Wiskunde 3 2
- Natuurwetenschappen/STEM / 2
- Aardrijkskunde 2 /
- Geschiedenis / 2
Kunstvakken
- Media-atelier 1 /
- Kunstgeschiedenis 2 2
- Toegepaste fotografie 5 6
- Video 6 5
- TBV_stilstaand beeld 2 2
- TBV_bewegend beeld 2 2
totaal 34 34

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel