Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Audiovisuele Vorming

5de jaar, 6de jaar (KSO)

Wat niet als beeld wordt vastgelegd, bestaat niet!

Lessentabel 5e jaar AVV '23 - '24

5de jaar
- Algemene vakken
LBV 2
LO 2
Nederlands 4
Engels 2
Frans 2
wiskunde 4
natuurwetenschappen/STEM 2
aardrijkskunde 2
geschiedenis /
- Kunstvakken
economie - GIP /
kunstgeschiedenis 2
conceptuele foto 4
film (en regie) 4
fototechniek 2
filmtechniek 2
totaal 34

Lessentabel 6e jaar AVV '23 - '24

6de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2
- Aardrijkskunde /
- Geschiedenis 2
- Lichamelijke Opvoeding 2
- Nederlands 4
- Frans 3
- Engels 2
- Fysica 2
- Wiskunde 4
Kunstvakken
- kunstgeschiedenis 2
- Audiovisuele vorming (12u)
° Fototechnologie 2
° Audio- en Videotechnologie 2
° Fotografie 4
° film(Productie en regie) 4
totaal 35

Audiovisuele Vorming

Je wil je graag leren uitdrukken op een creatieve en audiovisuele manier en je schrikt daarbij niet terug van een sterk aanbod van wiskunde, wetenschappen, talen en kunsttheorie. De ontwikkeling van een filmische en fotografische beeldtaal staat centraal binnen AVV. Je hebt een uitgesproken belangstelling voor beeldcultuur en voor de taal van de hedendaagse multimedia. Je leert gebruik te maken van analoge en digitale fotografie, audio, film en video. Naast de brede waaier aan theorievakken bestaat het praktijkgedeelte uit: fototechnologie, audio- en videotechnologie, fotografie, video, film en beeldende vorming. Je leert werken met professioneel opnamemateriaal voor foto en film. Ook de bewerking van de beelden met Adobe Photoshop en Adobe Première staat centraal. In de tweede graad vertrekken we vanuit de basis van het audiovisueel vakgebied. Aan de hand van praktische en theoretische opdrachten ontwikkel je een kritische kijk op de media via zowel bestaande als eigen producties. We bouwen zo verder in de derde graad aan een uitbreiding op beeldinhoud, beeldtechnieken en concepten binnen het audiovisuele landschap.

Voor wie?

Je kiest voor een brede theoretische en artistieke vorming en daarbij schrik je niet terug voor een sterk aanbod aan wetenschappen, wiskunde, talen en kunsttheorie. Je ontwikkeling in algemene kennis en filmische en fotografische beeldtaal staat centraal in deze studierichting.

Oriënteringsgesprekken/proeven

Voor deze studierichting houden we graag een verkennend gesprek, zo kunnen we beter inschatten of de gekozen studierichting ook aansluit bij de verwachting van de nieuwe leerling en zijn motivatie/talent. Meer informatie hierover vind je via deze link

Wat na AVV?

Deze vormingsrichting biedt je voldoende troeven om een bachelor of een masteropleiding aan te vatten. Mogelijkheden audiovisueel zijn audiovisuele technieken en kunsten zoals fotografie, beeld-geluid-montage, schrijven, productie, regie, regie-assistentie, animatiefilm, radio, multimedia en communicatietechnologie, cultuurwetenschappen, grafische vormgeving, multimedia-design, journalistiek maar ook andere theoretische academische bachelor- en masteropleidingen zijn zeker mogelijk door deze sterk vormende richting.

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.

Audioviusele Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Audiovisuele Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel