Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

3e graad Audiovisuele Vorming

5de jaar, 6de jaar (KSO)

Wat niet als beeld wordt vastgelegd, bestaat niet!

Audiovisuele Vorming

De afdeling Audiovisuele Vorming biedt jou een totaalpakket met aandacht voor foto, film, video, audio en nieuwe digitale media.

Je leert kijken naar de wereld en zet de eerste stappen in scenario, regie, camera, montage en beeldvorming in functie van vorm en inhoud. Aan de hand van praktische opdrachten en analyse ontwikkel je een kritische visie. Welk verhaal wil jij vertellen? De ontwikkeling van inhoud en stijl is heel belangrijk, dit doen we door je te laten proeven van de verschillende genres binnen fotografie en film.

Je leert werken met professioneel opnamemateriaal voor (analoge) fotografie en film. Ook de bewerking van de beelden met Adobe Photoshop en Adobe Première staat centraal.

Sociale skills zijn belangrijk doordat we soms in groep werken en je anderen moet durven regisseren. Je mag ook geen schrik hebben om ook eens voor de lens te moeten staan.

Voor wie?

Wil jij je graag leren uitdrukken op een creatieve en audiovisuele manier en schrik je daarbij niet terug van een sterk aanbod van wiskunde, wetenschappen, talen en kunsttheorie? Dan is deze richting iets voor jou. Ben je eerder commercieel ingesteld en zegt televisie en opdrachtfotografie jou meer? Check dan ook de afdeling AVK.

Oriënteringsgesprekken/proeven

Voor deze studierichting houden we graag een verkennend gesprek, zo kunnen we beter inschatten of de gekozen studierichting ook aansluit bij de verwachting van de nieuwe leerling en zijn motivatie/talent. Meer informatie hierover vind je via deze link

 

Wat na AVV?

Deze vormingsrichting biedt je voldoende troeven om een bachelor of een masteropleiding aan te vatten. Mogelijkheden audiovisueel zijn audiovisuele technieken en kunsten zoals fotografie, beeld-geluid-montage, schrijven, productie, regie, regie-assistentie, animatiefilm, radio, multimedia en communicatietechnologie, cultuurwetenschappen, grafische vormgeving, multimedia-design, journalistiek maar ook andere theoretische academische bachelor- en masteropleidingen zijn zeker mogelijk door deze sterk vormende richting.

Lessentabel 3e graad AVV '24 - '25

5de jaar 6de jaar
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 4 4
- Engels 2 2
- Frans 2 2
- Wiskunde 4 4
- Natuurwetenschappen/STEM 2 2
- Aardrijkskunde / 2
- Geschiedenis 2 /
Kunstvakken
- Kunstgeschiedenis 2 2
- Conceptuele Fotografie 6 6
praktijk en theorie
- Film (en regie, cinematografie en montage) 6 6
praktijk en theorie
Totaal 34 34

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.

Audioviusele Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Audiovisuele Vorming op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel