Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

2e graad Woordkunst Drama (Modernisering)

3de jaar, 4de jaar (KSO)

Je houdt van theater maken, theater spelen, teksten schrijven, teksten brengen, zingen, musiceren en dansen? Dan ben je op je plaats bij de afdeling Woordkunst-Drama.

Woordkunst Drama

 

Woordkunst-drama, dat is spelen voor publiek en genieten van vertellen en acteren. Je kruipt graag in de huid van iemand anders, je bent niet vies van gekke bekken en smijt je graag in een rol. Je verslindt boeken, houdt van poëzie en spannende verhalen. We dagen je uit om zelf als maker je eigen verhalen en taal te creëren. Je bezoekt theatervoorstellingen waarin je kennismaakt met verschillende theaterstijlen. Je proeft van muziek en leert je lijf helemaal kennen in het vak bewegingsleer. In het vak stem leer je je stem op een gezonde en expressieve manier gebruiken. In het vak filmtheater leer je jouw stem en lichaam in te zetten voor de camera en naar jezelf te kijken. Je speelt samen met anderen en leert zelfstandig werken. Je krijgt een stevige basis algemene vakken zodat je na het zesde jaar nog alle mogelijkheden hebt om verder te studeren, al dan niet in de kunsten. Bij de algemene vakken zetten we extra in op talen en culturele vakken. Daar liggen ook jouw interesses.

In de 3de graad vind je een ruim aanbod aan talen en cultuurvakken terug, waarin je kennis maakt met muzikale en letterkundige stromingen. De vakken toneel en voordracht bevatten stemvorming en presentatie, uitspraak- en spreekvaardigheid. Via dramatechnieken krijg je inzicht in toneelspel en in aanverwante podiumkunsten.

In het vak hedendaagse dans wordt je gevoel voor beweging en ritme bijgestuurd.

 

NA 4 WKD

De 2de graad WKD biedt de juiste basis voor Woordkunst-Drama in de 3de graad.

 

WAT NA 6WKD

Veel leerlingen vinden hun weg in de podiumkunsten in de opleiding muziek en dramatische kunst (kleinkunst, toneel, woordkunst, conservatorium). Andere mogelijkheden zijn mensgerichte opleidingen: bachelor lager- of kleuteronderwijs, logopedie, muziektherapeut, ...

Audities / geschiktheidsproeven

Voor deze studierichting gelden er toelatingsvoorwaarden. Meer informatie hierover vind je via deze link

Lessentabel 2e graad WKD '24-'25

3de jaar 4de jaar
ALGEMENE VAKKEN
- LBV 2 2
- LO 2 2
- Nederlands 4 4
- Engels 2 2
- Frans 3 3
- Wiskunde 3 3
- Natuurwetenschappen/STEM 2 2
- Aardrijkskunde 1 1
- Geschiedenis 1 1
KUNSTVAKKEN
- Kunstgeschiedenis 1 1
- Algemene Verbale vorming
stem 1 1
poëzie 2 2
drama 3 3
tekstanalyse 1 1
- Project Muziektheater 2 2
- Project Bewegingstheater 2 2
- Project Filmtheater 2 2
totaal 34 34

Woordkunst Drama op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt