Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

2e graad Dans

3de jaar, 4de jaar (KSO)

DNS

Is dans de passie van je leven? Je verleden, heden en toekomst?

 

Dans

Naast een basis klassieke dans ligt het accent vooral op het technische aspect van jazzdans en moderne dans. We werken ook met binnen- en buitenlandse gastdocenten en er worden workshops voedingsleer georganiseerd. Deze dansrichting biedt buiten intensieve danstechnische vakken ook een brede waaier aan algemeen vormende vakken.

Voor wie?

Is dans de passie van je leven? Je verleden, heden en toekomst? Ben je in het bezit van een solide basistechniek in combinatie met een mooie en vooral sprekende lichaamstaal? Ben je een doorzetter en gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen? Dan is deze dansopleiding iets voor jou!

Wat na DNS?

Toekomstgericht kun je een specialisatie verderzetten als uitvoerend danser, danspedagoog of choreograaf. Mogelijkheid om in binnen- en buitenland een verdere dansopleiding op hogeschoolniveau aan te gaan, behoort tot de vele opties. Voor diegenen die uiteindelijk toch ervoor kiezen om carrièregerichte stappen te zetten buiten de danswereld, biedt deze opleiding tevens een uitstekende basis om in andere hogescholen aan de slag te gaan.

Audities / geschiktheidsproeven

Voor deze studierichting gelden er toelatingsvoorwaarden. Meer informatie hierover vind je via deze link

Lessentabel 2e graad Dans '24-'25

3de jaar 4de jaar
ALGEMENE VAKKEN
- LBV 2 2
- LO 1 1
- Nederlands 4 4
- Engels 2 2
- Frans 3 3
- Wiskunde 3 3
- Natuurwetenschappen/STEM 2 2
- Aardrijkskunde 1 1
- Geschiedenis 1 1
KUNSTVAKKEN
- Kunstgeschiedenis 1 1
- Klassieke dans 6 6
- Hedendaagse dans 3 3
- Jazz dans 3 3
- Costa 1 1
- Muziek 1 1
TOTAAL 34 34