Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

2e graad Beeldende en Audiovisuele Kunsten - optie Audiovisuele Kunsten

3de jaar, 4de jaar (KSO)

Je wil je graag leren uitdrukken op een audiovisuele manier en een degelijke basis van praktische vakken. Je hebt een uitgesproken belangstelling voor beeldcultuur en beeldtaal van hedendaagse mediaproductie en mediakunst. In tweede graad werk je aan een stevige basis. Door middel van diverse korte opdrachten ontwikkel je de noodzakelijke praktische vaardigheden en inzichten. Je verkent hierdoor ook de brede waaier van de audiovisuele kunsten. De ontwikkeling van audiovisuele en fotografische technieken staat centraal binnen BAK- AVK. Je leert gebruik te maken van analoge en digitale fotografie, grafische toepassingen, audio en film. Je leert werken met professioneel opnamemateriaal voor zowel film als foto. Ook de bewerking van beelden met beeldbewerkingssoftware staat centraal. Het praktijkgedeelte bestaat uit praktische en technische aspecten binnen de vakken: foto- en videotechnologie, fotografie, film en beeldende vorming. De opleidingspraktijk is daarbij een weerspiegeling van hoe er in de realiteit professioneel wordt gewerkt.

 

Voor wie?

Je kiest voor een degelijke theoretische, praktische en artistieke ontwikkeling binnen het audiovisuele landschap. Je ontwikkeling in algemene kennis, audiovisuele en fotografische technieken staat centraal in deze richting.

 

Wat na de tweede graad BAK-AVK?

In de tweede graad vertrekken we vanuit de basis van het audiovisueel vakgebied. We bouwen in de derde graad verder aan een uitbreiding op beeldtechnieken en beeldinhoud rond verschillende formats gangbaar binnen het audiovisuele werkveld. Deze richting is een uitstekende voorbereiding om nadien hogere professionele studies succesvol aan te kunnen vatten binnen de audiovisuele sector.

Lessentabel BAK optie Audiovisuele Kunsten

3de jaar optie AVK 4de jaar optie AVK
Algemene vakken
- Levensbeschouwing 2 2
- Lichamelijke Opvoeding 2 2
- Nederlands 4 4
- Frans 2 2
- Engels 2 2
- Geschiedenis 1 1
- Aardrijkskunde 1 1
- Wiskunde 3 3
- Natuurwetenschappen (Fysica, Chemie, Biologie) 2 3
Kunstvakken
- Kunstgeschiedenis 2 2
- AVV: Foto 4 4
- AVV: Fototechnologie 1 1
- AVV: Filmtechnologie 1 1
- AVV: Film 4 4
- (Vrije) Beeldende Vorming 3 2
totaal 34 34

Audiovisuele vorming / foto- en filmmateriaal infobundel