Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

De 205 laatstejaars van de Hasseltse kunsthumaniora zijn vrijdag aan hun laatste 100 dagen op de middelbare school begonnen. Dat vierden ze met een spetterende show in het cultureel centrum van Hasselt.

“We proberen elk jaar te zorgen voor een creatieve invulling van Chrysostomos”, vertellen leerkracht Noortje Grauls en bezieler van het project Bruno Souvereyns, die er na 38 jaar voor de laatste keer bij was. “We zijn begonnen met een ochtendstoet vanaf het Dusartplein naar de school. Daar hebben de feestvierders de jongerejaars vergast op een kleine act rond het thema horror. De rest van de voormiddag zorgden ze voor een entertainende show van ruim twee uur met klasacts vol humor, live muziek, dans, films en toneel. Voor onze podiumrichtingen is dit iets wat in hun straatje past, maar de studenten uit richtingen als architectuur moesten een ferme stap buiten hun comfortzone zetten. Wellicht is het een ervaring waar ze nog lang van zullen nagenieten.” (raru)

 

HBVL - Maandag 16 januari 2023 - LINK

Limburgse zesdejaars vieren Chrysostomos: "Nachtje doorgedaan om te kunnen blijven vieren"

TVL - 13/01/2023

Voor vele zesdejaars is het vandaag Chrysostomos, een dag die in het teken staat van de laatste honderd dagen op de middelbare school. XMOS wordt in scholen meestal uitbundig gevierd, en dat geldt zeker voor PIKOH in Hasselt. Aangezien het vandaag ook vrijdag de 13de is, kozen ze dat als het thema voor deze dag. Het feest begon vanmorgen vroeg met een ontbijt, een optreden, en jawel - ook een DJ-set.

LINK