Vaste activiteiten

Leren doe je niet alleen binnen de schoolmuren.

Eén- of meerdaags

Leren doe je niet alleen binnen de schoolmuren, daar zijn wij van overtuigd. Leerstof wordt aangevuld met interessante bezoeken. Leerkrachten organiseren vaak interessante studiereizen van één of meerdere dagen.

 

Teamdagen Tongerlo

Met het derde jaar gaan we op teamdagen in Tongerlo. Het is de bedoeling dat je eerste kennismaking met PIKOH en je nieuwe klasgenoten vlot verloopt.

Brigitte en Marina zijn de hoofdorganisatoren van deze meerdaagse uitstap. Samen met andere leerkrachten worden er spelletjes en informatiemomenten georganiseerd. 's Avonds is er meteen ook je eerste feestje.

 

Sinterklaas verkleed-party

Ieder jaar wordt er een verkleedwedstrijd gehouden op school om onze goedheiligman een warm welkom te heten.

Romereis

De leerlingen van het vierde jaar gaan net voor de paasvakantie op Romereis. Op de heenweg houdt de bus halt in Pisa waarna we doorreizen naar Rome. In Rome worden alle Romeinse trekpleisters bezocht: Forum Romanum, Coloseum, Pantheon, Trevi fontein, Spaanse trappen en nog enkele andere bezienswaardigheden.

 

Barcelonareis

Het vijfde jaar maakt een meerdaagse reis naar de Spaanse zon, meer bepaald naar Barcelona en omstreken. Sinds de olympische spelen in 1992 is Barcelona één van de hipste steden van Europa. De leerlingen maken er kennis met het modernisme van Gaudi, de kunstwereld en het Spaanse leven. We bezoeken ook enkele Belgen die in Barcelona een creatief beroep uitoefenen.