Fotogalerij

De Kunsthumaniora in beeld.

Foto's schooljaar 2016-2017

Lancering PIKOH-BELLO
09 juni 2017
Op 9 juni werd de eerste editie van PIKOH BELLO gelanceerd. Leerlingen en leraren, oud-leerlingen en oud-collega's komen in PIKOH BELLO aan bod.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
De meest verdienstelijke leerlingen van 2016-2017
31 mei 2017
De meest verdienstelijke leerlingen van 2016-2017 !
deel dit album op Facebook
lees meer ›
PiKoH goes MAD
09 februari 2017
Leerlingen van de PXL-MAD school of arts - oudleerlingen van PiKoH - stellen hun werken tentoon in PiKoH's gloednieuwe K-blok.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
Brunch 2016
23 december 2016
Voor de kerstvakantie bieden we de leerlingen een brunch aan. Verse broodjes, kaas, soep, hesp, salami, salade, tomaten en nog veel ander lekkers wordt aangeboden, gevolgd door de rapportuitreiking.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
Festmas 2016
22 december 2016
Dit schooljaar had er een nieuw evenement plaats op PIKOH: FESTMAS! Met Festmas willen we de leerlingen van PIKOH een forum geven om 'hun' kunsten naar buiten te brengen. De eerste editie is geslaagd. De reacties waren laaiend.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
Lezing over 'Beweging' zesdejaars
25 oktober 2016
Ieder jaar kiest PIKOH ervoor om de leerlingen een halve dag te laten proeven van het studentenleven binnen de aula. Er waren 2 lezingen gepland over het GIP-thema ‘BEWEGING’. Dat is een erg ruim begrip dat tijdens deze lezingen vanuit verschillende standpunten belicht wordt. Dit jaar waren de sprekers Dr. Bart Van Kerkhove samen met Joachim Frans (doctoraatstudent van Dr. Van Kerkhove) en Dr. Elke Geraerts. Dr. Bart Van Kerkhove studeerde economie en filosofie aan de U-Gent en is als professor sinds 2000 actief verbonden aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de VUB. Hij is ook gastprofessor aan de U-Hasselt. Hij spreekt samen met zijn doctoraatsstudent Joachim Frans die dezelfde studies volgde, maar aan de VUB. Beiden verdiepen zich in de logica, de geschiedenis en de filosofie van de wetenschappen en zijn lid van het centrum voor Logica en wetenschapsfilosofie. Dr. Elke Geraerts is doctor in de psychologie en was actief aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Vrouwenblad Viva riep haar uit tot slimste vrouw van Nederland. Ze maakt deel uit van het netwerk van het World Economic Forum en is stichtend partner bij Better minds at work, dat bedrijven helpt om de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van de werknemers te verhogen.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
GIP REIS TBK: Weimar - Dessau - Wolfsburg
20 september 2016
Op 20, 21 en 22 september is de studierichting Toegepaste Beeldende Kunst (TBK) op studereis geweest naar het voormalige Oost-Duitsland. De eerste dag stond Weimar op het programma. Daar is een bezoek gebracht aan de Weimar Universität departement beeldende kunsten. De tweede dag hebben we een bezoek gebracht aan het concentratiekamp Büchenwald. Uit respect voor de slachtoffers worden er geen foto's gepubliceerd van binnen de omheining van het concentratiekamp. Nadien reden we door naar het hoogtepunt van deze studereis. We bezochten er de Bauhaus school in Dessau en de meisterhauser waar Gropius, Paul Klee, Wassily Kandinsky verbleven tijdens hun Bauhausperiode. De derde dag passeerden we Wolfsburg. Daar hebben we een bezoek gebracht een de fabrieken van Volkswagen. Deze studiereis stond volledig in het teken van de periode rond de tweede wereldoorlog. Weimar was de bakermat voor het nationaal socialisme. Van hieruit ontplooide Hitler zijn macht om zo het derde rijk te stichten. Kunstenaars moesten vluchten naar Dessau. Toen Hitler de volledige macht greep, werd de Bauhaus school in Dessau ook ontbonden. Büchenwald heeft geen verklaring nodig. Het toont één van de meest duistere kanten van het nationaal socialisme. Volkswagen werd eveneens door Hitler in het leven geroepen. Hij wilde dat gezinnen zich op een snelle en efficiënte manier konden verplaatsen. De VW Kever was de eerste moderne gezinswagen zoals wij hem kennen.
deel dit album op Facebook
lees meer ›
TBK bezoekt WOW tentoonstelling in C-Mine Genk
02 september 2016
De eerste 'echte' schooldaag heeft de studierichting TBK ingezet met een bezoek aan WOW 'Writing On Wall' op de C-mine site in Genk.
deel dit album op Facebook
lees meer ›