Vragen?

+32 11 26 72 72

Provincie Limburg

Beeldende en Architecturale Kunsten

4de jaar (KSO)

De ideale voorbereiding voor de studierichtingen in de derde graad: architecturale- en binnenhuiskunst, vrije beeldende kunst, toegepaste beeldende kunst en industriële kunst.

Beeldende en Architecturale Kunsten op de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

Beeldende en Architecturale Kunsten

Naast een grondige algemene vorming ligt de klemtoon op het ontwikkelen van het waarnemingsvermogen, het ruimtelijk inzicht, de creativiteit en de zin voor nauwkeurigheid. Je maakt kennis met diverse beeldende technieken en motorische tekenvaardigheden. Je leert op termijn de bouwkundige en esthetische aspecten van de architectuur en de binnenhuisarchitectuur kennen.

Voor wie?

Je wilt op een meer praktische manier de beeldcultuur en architectuur benaderen. Je houdt vele opties open en kan na de tweede graad kiezen uit een brede waaier van studierichtingen. Je wil het creatieve aan het technische koppelen. Je hebt zin voor nauwkeurigheid en netheid en wil zelfstandig leren werken met kleur en inkt. Je leert de tekentafel gebruiken. Je wil je creatief en constructief leren ontplooien.

Wat na BAK?

Na de richting Beeldende en architecturale kunsten kan je bewust kiezen voor Industriële kunst, Toegepaste beeldende kunst, Vrije beeldende kunst, Artistieke opleiding of Architecturale en binnenhuiskunst in de derde graad.

Lessentabel BAK

4de jaar

Algemene vakken

- Levensbeschouwing

2

- Lichamelijke Opvoeding

2

- Nederlands

4

- Frans

2

- Engels

2

- Geschiedenis

1

- Aardrijkskunde

1

- Wiskunde

3

- Natuurwetenschappen

2

- Informatica

1

- Sociale Activiteit / Leefsleutels

1

Kunstvakken

- Kunstgeschiedenis

2

- (Vrije) Beeldende Vorming

4

- Wetenschappelijk Tekenen

2

- Waarnemingstekenen (Beeldend)

2

- Waarnemingstekenen (Architecturaal)

2

- Architecturale Vorming

3

totaal

36

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.